Live Streaming

Baner

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Mini-Z buggy Chasis Fail

Έχουν περάσει έξη μήνες περίπου από την κυκλοφορία του ομολογουμένως πετυχημένου μοντέλου της Kyosho το  Mini-Z buggy.

Το συγκεκριμένο buggy έχει όλα τα καλά των Mini-Z και ακόμη περισσότερα αφού μπορεί κανείς να το παίξει εκτός από τη πίστα (δείτε εδώ) τόσο στο σπίτι όσο και έξω από το σπίτι. Όμως μετά από τόσο καιρό που το έχουμε στην κατοχή μας και το παίζουμε-δοκιμάζουμε ανακαλύψαμε την "αδυναμία" του.



Το Mini-Z buggy ενώ είναι άλλο ένα καταπληκτικό Mini-Z με όλα τα χαρακτηριστικά των μεγάλων buggy υστερεί στο σασί του το οποίο ενώ είναι δεμένο γενικά σε όλο το μήκος του στο μπροστινό μέρος, θέλοντας η Kyosho να διατηρήσει τον μηχανισμό του servo το ίδιο με τα υπόλοιπα Mini-Z, έχει τρία σημεία όπου ενώνει την βάση του διαφορικού με το υπόλοιπο αμάξωμα.






 Εκεί λοιπόν είναι που "πονάει" το λιλιπούτειο buggy όπου μετά από πολύ σκληρή χρήση σπάνε τα κολονάκια αυτά και χρειάζεται αντικατάσταση ολόκληρο το σασί.











 Η Kyosho εντόπισε το πρόβλημα και κυκλοφόρησε ένα σασί το οποίο είναι ενισχυμένο με ίνες άνθρακα ενισχύοντας το αδύναμο σημείο του μικρού buggy το οποίο βέβαια δεν έχει έρθει στην Ελληνική αγορά ακόμα αλλά ελπίζουμε να το δούμε σύντομα στα ράφια των καταστημάτων.






Ωστόσο εμείς αυτό που κάναμε, πριν αντικαταστήσουμε το σασί του δικού μας  buggy, το ενισχύσαμε με ένα φύλο PVC κάνοντας δύο τρύπες μόνο στο σασί, ανάμεσα στα νεύρα που έχει που περνάνε οι ακροδέκτες των μπαταριών, και μπροστά το πιάσαμε στις τρύπες που ήδη έχει για την βάση του μπροστινού διαφορικού. Τώρα κατά πόσο θα είναι ανθεκτικό θα το δείξει η πορεία στις προπονήσεις και στο επερχόμενο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Οκτώβρη (δείτε εδώ).

Μέχρι στιγμής το έχουμε δοκιμάσει στην μοναδική πίστα για Mini-Z buggy στο RcXtreme Race Park στα Σπάτα και δείχνει να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και φυσικά έχει αυξηθεί και ακαμψία του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.